Ressourcer, du kan bruge som hjælp til at blive klar til lovgivningsmæssige og privatlivsrelaterede ændringer vedrørende trafik i EØS (Det Europæiske Økonomiske Samarbejdsområde)

Denne artikel henvender sig til kunder, som bruger Googles online- og offlineløsninger og modtager data fra slutbrugere i Det Europæiske Økonomiske Samarbejdsområde (EØS).
Som en del af Googles fortsatte bestræbelser på at styrke et privatlivsorienteret økosystem for digital annoncering styrker vi håndhævelsen af vores samtykkepolitik for brugere i EU.

Som annoncør skal man overholde samtykkepolitikken for brugere i EU for at kunne bruge funktioner til personlig tilpasning af annoncer, og her i 2024 kommer håndhævelsen af politikken også til at omfatte målingsfunktioner og data fra følgende:

• Websites: Tags, som sender data til Google.
  • Apps: SDK'er, der sender data til Google.
  • Datauploads: Værktøjer til upload af data fra andre kilder end Google, f.eks. import af offlinekonverteringer eller butikssalg.
Hvis du vil fortsætte med at bruge funktioner til måling, annoncetilpasning og remarketing, skal du indhente samtykke til brug af personoplysninger fra slutbrugere i EØS og dele samtykkesignaler med Google.

Disse krav gælder også, hvis du bruger Google Analytics-data sammen med en Google-tjeneste.

Du kan oprette en kundemålingsplan ved hjælp af Privacy Planner, og du kan få flere oplysninger om fremtidssikret måling her.

Sørg for at tilføje denne ressourceside som bogmærke og tjekke den med jævne mellemrum, så du kan holde dig orienteret om de seneste anbefalinger.

Dine ansvarsopgaver

Indhent brugersamtykke

Du er ansvarlig for at indhente brugersamtykke på dit website eller i din app eller brugersamtykke til upload af data til Google. Du skal indhente oplysninger om brugernes samtykkevalg, dvs. brugersamtykke (eller afvisning af samtykke) til lagring af oplysninger om deres adfærd.

Google har indgået partnerskaber med mange partnere til administrationsplatformen for samtykke. De gør det lettere at administrere bannere med samtykke til brug af cookies og kommunikere disse valg til Google-tagget via samtykketilstand. Du kan implementere et samtykkebanner eller en anden tilpasset samtykkeløsning for websites og apps, hvis du ikke allerede har gjort det, eller begynde at samarbejde med en af Googles CMP-partnere.

Icon of a download symbol

Konfigurer samtykketilstand

Når du har indhentet oplysninger om brugernes samtykkevalg, skal du informere Google om disse valg. Mange udbydere af en CMP varetager administration af videreformidling af samtykkestatus til Google. Hvis du implementerer en tilpasset samtykkeløsning, er det dit ansvar at implementere en metode til videreformidling af samtykkestatus til Google. Samtykketilstand giver dig mulighed for at informere Google om brugernes status vedrørende samtykke til brug af cookies eller app-id.  Din CMP-udbyder opdateres automatisk til den nyeste version af samtykketilstand. Samarbejd med din udbyder for at sikre, at du bruger den seneste opdatering af samtykketilstand. Hvis du selv står for vedligeholdelsen af et samtykkebanner, skal du implementere version 2 af samtykketilstand.

Migrer fra UA360 til GA4

Universal Analytics er blevet erstattet af Google Analytics 4. Fra og med den 1. juli 2023 bliver der ikke længere behandlet data på almindelige Universal Analytics-ejendomme. Hvis du ikke foretager migrering senest i marts, mister du adgang til vigtige annonceringsrelaterede funktioner med relation til den berørte trafik i EØS, da disse funktioner ikke længere understøttes i UA360. Verificer og opdater din indstilling for samtykke i Analytics, hvis du ikke allerede har gjort det, for at sikre dig, at du sender de påkrævede samtykkesignaler til Google.

Opdater til de sidste nye API'er eller SDK'er

Hvis du deler målgruppedata med Google via Google API'er/SDK'er, skal du opgradere til den sidste nye version af Google Ads API og Display & Video 360 API. Appannoncører skal opgradere til den sidste nye version af Google App Conversion Tracking API eller den sidste nye SDK-version for at sikre sig, at der sendes korrekte samtykkesignaler, så brugernes valg respekteres og der bliver mulighed for omfattende måling og modellering. Hvis du er appannoncør og samarbejder med en apptilskrivningspartner (AAP, App Attribution Partner), skal du opgradere til den sidste nye AAP SDK/API-version og samarbejde med din AAP-partner om at sikre, at der sendes samtykkesignaler til Google.

Hvis du deler offlinedata med Google via API'er, skal du opdatere til den sidste nye API-version eller SDK-version til apps for at undgå, at mulighederne for at målrette mod offlinemålgrupper (via Kundematch) bliver forringet efter marts 2024. Hvis du foretager manuel upload af offlinedata, stilles der krav om, at du fuldfører en samtykkeattesteringsproces via produktbrugerfladen. Hvis du samarbejder med en Kundematch-uploadpartner (CMU, Customer Match Uploader), skal du sikre dig, at den pågældende partner har fuldført denne opgradering.