De Google Analytics: GA4-configuratietag is nu de Google-tag. GA4-configuratietags in een webcontainer worden vanaf september automatisch gemigreerd. Uw bestaande meting verandert niet en u hoeft verder niets te doen. Meer informatie

Drupal: de Google-tag instellen

U kunt gedragsgegevens over uw site meten met Google Ads en Google Analytics. Voer de stappen in dit artikel uit om een tag voor uw Google Ads- of Google Analytics-account in te stellen. Meer informatie over hoe u uw tag installeert met een websitebouwer of CMS

Voordat u begint

U kunt uw account kosteloos integreren met Google Ads of Google Analytics. Als u de integratie wilt instellen, heeft u geldige inloggegevens voor Google nodig en een actief Drupal-account.

Als u toegang wilt tot extra functies, kunt u integratie instellen met deze aanpassingen:

• Uitgebreide linkattributie
  • Gebeurtenissen bijhouden
  • Bestandsdownloads bijhouden
  • IP-adresmaskering

U moet de extensie van Drupal afzonderlijk van het CMS downloaden om extensies te kunnen uploaden. Download de nieuwste versie van de Google Analytics-plug-in van Drupal uit de directory met extensies.

Instructies

1. Log in op uw Drupal-account.
  2. Klik in de werkbalk op Manage (Beheren).
  3. Klik in het dropdownmenu op Extend (Verlengen).
  4. Klik op de pagina Extend (Verlengen) op + Add new module (Nieuwe module toevoegen).

Deze animatie laat stap 1 zien van het instellen van Google Analytics met Acquia.

1. Klik op de pagina Extend new module (Nieuwe module verlengen) op Continue (Doorgaan) om het extensiebestand te uploaden dat u vóór stap 1 uit het extensieoverzicht heeft gedownload. U ziet een bericht als de extensie is geüpload.

Deze animatie laat stap 2 zien van het instellen van Google Analytics met Acquia.

1. Ga terug naar de pagina Extensions (Extensies) en scroll naar het gedeelte Statistics (Statistieken).
  2. Vink het selectievakje naast Google Analytics aan en klik op Install (Installeren).

Deze animatie laat stap 3 zien van het instellen van Google Analytics met Acquia.

1. Scroll nadat de extensie is geïnstalleerd terug naar het gedeelte met Google Analytics-extensies.
  2. Vouw het gedeelte Google Analytics uit en klik op Configure (Instellen).

Deze animatie laat stap 4 zien van het instellen van Google Analytics met Acquia.

1. Typ uw Google-tag. Klik op Save (Opslaan).

Deze animatie laat stap 5 zien van het instellen van Google Analytics met Acquia.