Så här öppnar du Google Wallet

Du kan snabbt hitta och använda kort, värdekort eller id:n som du har sparat i Wallet.

I Google Wallet-appen

1. Öppna Google Wallet-appen .
  2. Hitta objekt som du har lagt till i Wallet.
    • Hitta kort du har lagt till som betalningsmetoder: Svep åt vänster och höger.
    • Hitta och använda andra kort, värdekort och id:n du har lagt till: Svep uppåt från skärmens nederkant.
    • Använda det kort, värdekort eller id du har lagrat:Tryck på det.

Med en Samsung-telefon

På Samsung-telefoner som stöds kan du lägga till en Google Wallet-genväg på låsskärmen, via sidoknappen eller via Bixby-knappen.

Lägg till en genväg på låsskärmen
  1. Slå på telefonen.
  2. Tryck länge på låsskärmen.
    • Logga in genom att följa anvisningarna på skärmen.
  3. Om du vill ersätta en befintlig genväg trycker du på det röda minustecknet bredvid appen.
  4. Om du vill lägga till en genväg trycker du på plustecknet.
  5. Välj Google Wallet-appen
  6. Tryck på Klar.
Tips! Om du vill öppna en genväg till en app från låsskärmen sveper du genvägen i valfri riktning.
Lägga till en genväg via sidoknappen
  1. Öppna Inställningar.
  2. Tryck på Avancerade funktioner följt av Sidoknapp.
  3. Aktivera Dubbeltryck.
  4. Välj Öppna appen.
  5. Om du vill välja en app trycker du på kugghjulsikonen.
  6. Välj Google Wallet-appen .
Lägga till en genväg via Bixby-knappen
  1. Öppna Inställningar
  2. Tryck på Advanced features följt av Bixby key.
    • Tryck på Get started om du inte är inloggad på ditt Samsung-konto.
  3. Välj alternativet Single press to open Bixby.
  4. Aktivera Double press.
  5. Välj Google Wallet-appen

I snabbinställningarna

Viktigt! Den här metoden fungerar bara på enheter med Android 12 eller senare. Vissa Android-telefoner kanske inte har den här funktionen i Snabbinställningar.

1. Lås upp telefonen.
  2. Du hittar menyn Snabbinställningar genom att svepa nedåt från skärmens överkant.
    • Svep nedåt igen om du vill utöka den.
  3. Tryck på rutan för Wallet. Om du har lagt till ett kort visas det här.
  4. Du kan hitta och använda bankkort och kreditkort som du har lagt till. Om du vill se allt du har lagt till i Google Wallet trycker du på Visa alla längst ned på skärmen.
    • Hitta kort du har lagt till som betalningsmetoder: Svep åt vänster och höger.
    • Hitta och använda andra kort, värdekort och id:n du har lagt till: Svep uppåt från skärmens nederkant.
    • Använda det kort, värdekort eller id du har lagrat:Tryck på det.

Från låsskärmen

Viktigt! Den här metoden fungerar bara på enheter med Android 12 eller senare. Vissa Android-telefoner kanske inte har den här funktionen. Om du vill komma åt Google Wallet från låsskärmen måste du först lägga till en betalningsmetod.

1. Tryck på Wallet nere till höger på telefonens låsskärm.
  2. Lås upp telefonen.
  3. Du kan hitta och använda bankkort och kreditkort som du har lagt till. Om du vill se allt du har lagt till i Google Wallet trycker du på Visa alla längst ned på skärmen.
    • Hitta kort du har lagt till som betalningsmetoder: Svep åt vänster och höger.
    • Hitta och använda andra kort, värdekort och id:n du har lagt till: Svep uppåt från skärmens nederkant.
    • Använda det kort, värdekort eller id du har lagrat:Tryck på det.

Aktivera eller inaktivera snabbåtkomst till Wallet

1. Öppna appen Inställningar på telefonen.
  2. Tryck på Skärm följt av Låsskärm.
  3. Aktivera eller inaktivera Visa Wallet.