Rapport Paginafunctionaliteit

Het rapport Paginafunctionaliteit biedt een overzicht van de gebruikerservaring van bezoekers op je site. Meer informatie over paginafunctionaliteit op Google

Het rapport Paginafunctionaliteit openen

Over paginafunctionaliteit

De paginafunctionaliteit wordt geëvalueerd per URL. De beoordeling en het rapport zijn ontwikkeld zodat sites pagina's kunnen maken die een betere gebruikerservaring bieden aan hun bezoekers.

De paginafunctionaliteit op Google Zoeken wordt gerapporteerd in Search Console op basis van de volgende criteria:

• Site-vitaliteit
    Site-vitaliteit test hoe snel, responsief en stabiel pagina's worden geladen voor gebruikers. Het rapport Site-vitaliteit geeft elke pagina de beoordeling Goed, Moet worden verbeterd of Slecht. Een pagina moet voor Core Web Vitals de beoordeling Goed krijgen voor zowel CLS als LCP, en Goed (of niet genoeg gegevens) voor INP om in aanmerking te komen voor de status Goede paginafunctionaliteit. URL's zonder Site-vitaliteit kunnen niet worden getoond in het rapport Paginafunctionaliteit. Het rapport Core Web Vitals openen
  • HTTPS-gebruik
    Een pagina moet worden weergegeven via HTTPS om de status Goed te krijgen in Search Console. Het HTTPS-rapport openen
Als dit een site met een HTTP-URL-voorvoegsel is, wordt de bron gecategoriseerd als Mislukt en is het HTTPS-rapport niet beschikbaar voor die bron. Dit komt omdat een URL moet worden weergegeven via HTTPS om in aanmerking te komen voor de status Goed. Als je een bijbehorende domeinproperty of property met HTTPS-URL-voorvoegsel hebt, check je in plaats daarvan het rapport Paginafunctionaliteit voor die andere property. Gebruik het rapport Paginafunctionaliteit bijvoorbeeld niet voor http://example.com, maar voor example.com of https://example.com.

Dekking van het rapport

Een URL wordt pas meegeteld in de rapportgegevens als deze hieraan voldoet:

• De URL moet gegevens in het rapport Site-vitaliteit bevatten. (Uitzondering: een URL zonder gegevens in Core Web Vitals kan in Paginafunctionaliteit worden getoond als de URL-groep van die URL in Core Web Vitals wordt getoond.) Core Web Vitals rapporteert ook over de daadwerkelijke URL's, niet de canonieke URL's.
  • De URL moet zijn geïndexeerd en weergegeven in Google Zoeken.

Ontbrekende gegevens

Als je Je site heeft onvoldoende gebruiksgegevens ziet in plaats van het rapport Paginafunctionaliteit, betekent dit dat je property nieuw is in Search Console of dat er onvoldoende gegevens beschikbaar zijn in het CrUX-rapport om betekenisvolle informatie voor het gekozen apparaattype (desktop of mobiel) te leveren. De CrUX-database verzamelt informatie over URL's ongeacht of de URL deel uitmaakt van een Search Console-property. Nadat een property is gemaakt, kan het wel een aantal dagen duren om bestaande gegevens uit de CrUX-database te analyseren en te posten.

Als je Geen gegevens ziet voor Core Web Vitals in het rapport, heb je niet genoeg recente gegevens voor URL's op je site. Je hoeft hier niets te doen. Wacht totdat er genoeg gebruikersverkeer is verzameld om gegevens voor de kaart te genereren.

Als je Onvoldoende recente gebruiksgegevens ziet voor Core Web Vitals in het rapport, heb je niet genoeg recente CrUX-gegevens om informatie voor Core Web Vitals te genereren. CrUX-gegevens worden gegenereerd door gebruikersbezoeken. Je hoeft hier niets te doen. Wacht totdat er genoeg gebruikersverkeer is verzameld om dit rapport te genereren.