HTTPS-rapport

HTTPS-rapporten viser, hvor mange indekserede webadresser på dit website, der er HTTP ift. HTTPS. Google anbefaler på det kraftigste, at du bruger HTTPS på dit website for at beskytte dine brugeres sikkerhed og privatliv. Hvis dit website har en side med både en HTTP- og HTTPS-adresse, foretrækker Google at indeksere HTTPS-versionen. Denne rapport er kun tilgængelig for domæneejendomme og ejendomme med HTTPS-webadressepræfiks.

Åbn HTTPS-rapport

Kig efter følgende

Rapporten viser antallet af indekserede HTTPS- og HTTP-webadresser. Search Console tjekker derefter hver HTTP-webadresse for at finde ud af, om der er en matchende HTTPS-webadresse (parametre ignoreres), hvorefter den rapporterer, hvorfor HTTPS-versionen ikke kunne indekseres.

Ideelt set bør dit website ikke have nogen HTTP-webadresser i rapporten, da dette indikerer, at dit website udelukkende anvender HTTPS-webadresser. Hvis der alligevel er angivet HTTP-webadresser i denne rapport, kan du prøve at løse problemerne for at give dine besøgende en god sideoplevelse.

Hvis dit website hovedsageligt består af HTTP-webadresser, kan du få vist nogle få fejl af typen "Problem med crawling af HTTPS" og mange andre fejl af typen "Andre problemer". Hvis dette er tilfældet, har Google sandsynligvis opgivet af forsøge at crawle de tilsvarende HTTPS-sider efter at have modtaget 404-svar for den første række af HTTPS-webadresser, som blev forsøgt crawlet.

Rapporten tager ikke alternative HTTPS-versioner af en HTTP-side, der ikke har samme webadressestruktur, i betragtning.

Løs problemer

1. Start med at løse problemer, der ikke er af typen HTTPS er ikke evalueret. Disse problemer kan muligvis løses ved at løse andre problemer.
  2. Hvis du har webadresser med problemer, skal du klikke på det specifikke problem for at se en liste over berørte sider. Det er generelt en god idé at starte med at løse de problemer, der berører flest sider.
  3. For hver eksempelfejl i tabellen kan du finde frem til den HTTPS-webadresse, der blev crawlet for den pågældende webadresse: Search Console tester HTTPS-versionen af HTTP-webadressen.
  4. Følg forslaget i beskrivelsen af fejlen for at løse problemet.
  5. Ret dine HTTPS-fejl. Hvis et website har mange HTTPS-problemer, kan det få Google til at stoppe med at crawle dine HTTPS-sider.

Fejl

En bemærkning vedrørende midlertidige fejl: Nogle fejl kan være midlertidige og vil rette sig selv efter et stykke tid. Det, der typisk sker, er, at Google har crawlet HTTP-siden, før du opslog HTTPS-siden, eller før Google havde mulighed for at crawle HTTPS-versionen af webadressen (crawling af HTTPS-versionen er sat i kø). Derfor oplever du muligvis, at nogle problemer retter sig selv over tid, uden at du foretager dig noget.

• HTTP markeret med kanonisk tag: HTTP-siden har et <link rel="canonical">-tag, som angiver, at HTTP-versionen er kanonisk. Hvis du har en HTTPS-version af siden, skal du angive HTTPS-versionen som den kanoniske side.
    • Sådan tester du: Du kan søge efter dette tag ved hjælp af værktøjet til undersøgelse af webadresser:
      1. Klik på undersøgelsesikonet ud for webadressen i HTTPS-rapporten.
      2. Klik på Undersøgelse af webadresse i sideoverskriften for at gå til de primære undersøgelsesresultater for webadressen.
      3. Klik på Livetest.
      4. Klik på Se testet side for at se HTML-versionen for livesiden. Søg derefter efter tagget.
  • HTTPS har et ugyldigt certifikat: HTTPS-webadressen har et ugyldigt SSL-certifikat. Dette påvirker typisk hele websitet. Du bør opdatere dit HTTPS-certifikat, så browsere kan besøge dine sikre sider uden problemer.
  • Sitemap henviser til HTTP: Et sitemap på dit website henviser til en HTTP-webadresse, der er indekseret som kanonisk. Opdater dine sitemaps, så de henviser til HTTPS-versionen af dine sider. Du får kun vist denne fejl, hvis Google kunne crawle og indeksere den HTTP-webadresse, der er angivet i sitemappet.
  • HTTPS har omdirigering: HTTPS-webadressen findes, men omdirigerer til en HTTP-webadresse. Du skal enten fjerne omdirigeringen eller omdirigere til en HTTPS-side.
  • HTTPS-webadressen blokeres af en robot: HTTPS-webadressen findes, men blokeres af en robots.txt-regel.
  • HTTPS er ikke evalueret: Denne fejl kan skyldes en af følgende forhold (se siden vedrørende løsning af problemer med HTTPS-webadresser, som ikke er evalueret):
    • HTTP-webadressen har ingen tilsvarende HTTPS-webadresse. Hvis den tilsvarende HTTPS-webadresse ikke eksisterer (404-fejl), eller Google støder på andre 4XX-fejl (f.eks. påkrævet godkendelse) eller 5XX-fejl (serverproblemer), markeres webadressen som HTTPS-sider, som ikke er evalueret.
    • HTTP-webadressen og de tilsvarende HTTPS-webadresser findes, men af en eller anden grund har Google valgt HTTP-versionen som den kanoniske webadresse. Sørg for at markere din HTTPS-webadresse som kanonisk ved hjælp af en af disse metoder.
    • Google har registreret så mange fejl af en hvilken som helst type, at vi ikke længere behandler webadresser, der er sat i kø, på dit website. Eventuelle resterende webadresser, der er sat i kø, er markeret som HTTPS er ikke evalueret.
    • Der er en fejl på hele websitet, som forhindrer Google i at evaluere denne webadresse (f.eks. et dårligt SSL-certifikat for websitet).
    • Google har aldrig set webadressen, eller Google har set den, men har endnu ikke crawlet den. Hvis det er en webadresse, som lige er blevet crawlet, kan der gå noget tid, før HTTPS-statussen er evalueret, så vent en dag, og tjek igen for at se, om problemet er gået væk af sig selv.
  • Andre problemer: Der opstod en anden fejl, som ikke er angivet på listen over fejl.

Løsning af problemer med HTTPS-sider, som ikke er evalueret

Hvis du ser mange andre fejl ud over HTTPS er ikke evalueret, skal du starte med at rette dine andre fejl. Hvis du gør dette, kan det muligvis fjerne blokeringen af behandlingen, så disse webadresser kan blive behandlet.

Hvis det er en webadresse, som lige er blevet crawlet, kan der gå noget tid, før HTTPS-statussen er evalueret, så vent en dag, og tjek igen for at se, om problemet er gået væk af sig selv.

Hvis du ser nogle få andre fejl ud over HTTPS er ikke evalueret:

• Hvis dit website har få (eller ingen) HTTPS-sider, er antallet naturligvis stort. Vi anbefaler, at du skifter til HTTPS på dit website.
  • Hvis der er en HTTPS-fejl på hele websitet (f.eks. et dårligt certifikat), kan det forårsage dette problem.
  • Tjek, om der er problemer med tilgængeligheden på dit website, i rapporten om crawlstatistik. Hvis dit website ikke svarer på crawlanmodninger, kan det medføre, at Google stopper med at tjekke dine webadresser.
  • Kig efter fejl eller 404-svar i rapporten om sideindeksering, især på vigtige sider.
  • Se Sådan løser du problemer med manglende HTTPS-webadresser.

Sådan løser du problemer med manglende HTTPS-webadresser

Hvis du ikke har en HTTPS-version af en HTTP-webadresse, skal du sørge for at oprette en.

Hvis du har en HTTPS-version af en HTTP-webadresse, skal du fortælle Google om det: