Rapporten Sikkerhedsproblemer

Hvis Google vurderer, at dit website er blevet hacket, eller at det udviser adfærd, der potentielt kan skade en besøgende eller dennes computer, vises Googles resultater i rapporten Sikkerhedsproblemer. Skadelig adfærd kan f.eks. være phishingangreb eller installation af malware eller uønsket software på brugerens computer.

Sider eller websites, der er berørt af et sikkerhedsproblem, kan vises med en advarsel i søgeresultaterne, eller en browser kan vise en mellemliggende side med en advarsel, når en bruger forsøger at besøge dem.

Åbn rapporten Sikkerhedsproblemer

Security issues report in Search Console - Google Search Console Training

Hvad er sikkerhedsproblemer?

De sikkerhedsproblemer, der er rapporteret her, tilhører følgende kategorier:

• Hacket indhold: Dette omfatter alt indhold, som er blevet placeret på dit website uden din tilladelse som følge af sikkerhedsbrister på dit website. Google gør sit bedste for at holde hacket indhold ude af søgeresultaterne for at beskytte brugerne. Få flere oplysninger.
  • Malware og uønsket software: Dette er software, der er designet til at skade en enhed eller dens brugere, og som involverer vildledende eller uventede fremgangsmåder, eller som påvirker brugeren negativt. Malware kan enten være installeret af en hacker eller ejeren af websitet. Få flere oplysninger.
  • Social manipulation: Dette er indhold, som narrer besøgende til at gøre noget farligt, f.eks. afsløre fortrolige oplysninger eller downloade software. Få flere oplysninger.

Har jeg sikkerhedsproblemer på mit website?

Hvis du har sikkerhedsproblemer, vises antallet af alle sikkerhedsproblemer på dit website øverst i rapporten.

Hvis der ikke er nogen sikkerhedsproblemer på dit website, vises et grønt flueben og en meddelelse om, at websitet er i orden.

Men jeg har lige købt dette website!

Hvis du for nylig har købt et website, der har eksisterende sikkerhedsproblemer, skal du løse de problemer, der vises i rapporten Sikkerhedsproblemer, og angive i din anmodning om ny vurdering, at du har købt websitet for nylig, og at det nu overholder spampolitikkerne for Google Websøgning.

Jeg kan ikke genskabe problemet

Google Beskyttet browsing viser brugere advarsler baseret på konteksten. Af denne grund kan du muligvis ikke genskabe advarslerne. Du bør dog benytte rapporten Sikkerhedsproblemer som en pålidelig kilde til at tjekke, om der findes aktuelle sikkerhedsproblemer for dit website, eller om de er blevet rettet.

Hvilke sider er berørt?

Udvid en problembeskrivelse for at se en liste over eksempler på berørte webadresser. Denne liste er ikke nødvendigvis udtømmende, men er blot et eksempel på sider på dit website, der er berørt af det valgte problem. Du kan lejlighedsvis få vist et sikkerhedsproblem uden eksempelwebadresser. Det betyder ikke, at der ikke er nogen berørte sider. Det betyder bare, at vi af en eller anden årsag ikke kunne generere nogen eksempler.

Problemoplysningerne viser den dato, hvor problemet første gang blev registreret på dit website, samt en kort beskrivelse og et link til yderligere oplysninger om problemet.

Løs problemet

Sådan løser du et sikkerhedsproblem på dit website:

1. Udvid problembeskrivelsen i rapporten Sikkerhedsproblemer.
  2. Læs beskrivelsen af problemet, og følg linket "Få flere oplysninger" for at få detaljerede oplysninger og en vejledning i, hvordan problemet løses (linkene til "Få flere oplysninger" henviser til beskrivelserne nedenfor på denne side).
  3. Brug eksemplet på berørte sider, der vises i afsnittet med oplysninger, og løs problemet. Denne liste er ikke nødvendigvis udtømmende, men er blot et eksempel på sider på dit website, der er berørt af problemet. Du kan få vist et sikkerhedsproblem uden eksempelwebadresser. Det betyder ikke, at der ikke er nogen berørte sider. Det betyder bare, at vi af en eller anden årsag ikke kunne generere nogen eksempler.
  4. Løs problemet på hele dit website. Hvis du kun løser problemet på nogle af siderne, betyder det ikke, at disse sider vises i søgeresultaterne igen.
  5. Hvis rapporten indeholder flere sikkerhedsproblemer, der berører dit website, skal du løse dem alle.
  6. Test dine rettelser.
  7. Når alle problemer, der er angivet i rapporten, er løst på alle sider, kan du vælge Anmod om gennemgang i rapporten Sikkerhedsproblemer. Beskriv dine rettelser i din anmodning om ny vurdering. En god anmodning indeholder tre ting:
    • En forklaring på, hvilke kvalitetsproblemer der præcist er på dit website.
    • En beskrivelse af, hvad du har gjort for at løse problemet.
    • Dokumentation for resultatet af din indsats.
  8. Gennemgangen af en ny vurdering kan tage noget tid (se nedenfor). Du får statusoplysninger via mail. Du får en bekræftelsesmeddelelse om gennemgangen, når du sender din anmodning, så du ved, at gennemgangen er begyndt. Send ikke anmodningen igen, før der er truffet en endelig afgørelse i forhold til din igangværende anmodning.

Hvor lang tid tager gennemgangen af min nye vurdering?

De fleste gennemgange af en ny vurdering kan tage flere dage eller uger, men i nogle tilfælde, f.eks. i forbindelse med en anmodning om ny vurdering af links, kan det tage længere tid end normalt at gennemgå din anmodning. Du får besked via mail, når vi modtager din anmodning, så du ved, at den er aktiv. Du får også en mail, når gennemgangen er fuldført.

Send ikke din anmodning igen, før der er truffet en afgørelse i forhold til igangværende anmodninger. Hvis du indsender en anmodning om ny vurdering, før problemet er løst, kan det medføre en længere behandlingstid for næste anmodning eller endda betyde, at du rapporteres som gentagen overtræder.

Liste over sikkerhedsproblemer

Her er en liste over mulige sikkerhedsproblemer med oplysninger om, hvordan du løser hvert problem. Problemer klassificeres som enten fejl eller advarsler .

Forklaring af sikkerhedsproblemer – Kursus i Google Search Console

Hacket: Malware
Dit website er blevet inficeret af eller hoster malware fra en hacker. Malware er software eller mobilapps, der specifikt er beregnet til at skade en computer, en mobilenhed, softwaren, der kører på enheden, eller enhedens brugere. Få flere oplysninger om malware.

1. Bekræft problemet

Gå til et par af eksempelwebadresserne i Chrome-browseren. Du vil sandsynligvis se advarslen Farligt i navigationslinjen i browseren og en advarsel om en mellemliggende annonce på siden i stil med denne:

2. Vurder, om du selv kan løse problemet

Problemer med malware kan kun løses af nogen, der kan læse og forstå kode og eventuelt webserverkonfigurationer for dit website. Hvis du ikke er sikker på, at du kan det, kan du læse Build a support team (Sammensæt et supportteam) for at finde nogen, som kan hjælpe.

3. Diagnosticer og løs problemet med malware

Læs sektionen om at løse problemer med malware i vejledningen Hacked (Hacket) på web.dev for at få oplysninger om, hvordan du identificerer malwaretypen og løser problemet. Bemærk! Dit website kan være inficeret med mere end én type malware. Sørg for at være grundig, når du diagnosticerer og renser websitet for malware. Bekræft, at der er et problem på en af de eksempelwebadresser, der vises i rapporten Sikkerhedsproblemer.

4. Anmod om gennemgang

Når du har bekræftet, at problemet er løst på dit website, kan du anmode om en sikkerhedsgennemgang i rapporten Sikkerhedsproblemer. En gennemgang kan tage fra fem dage til et par uger.

5. Følg de optimale løsninger til beskyttelse af dit website

Læs disse retningslinjer for at se, hvordan du forhindrer, at dit website bliver hacket, og hvordan du holder øje med sikkerheden på dit website.

Hacket: Indsættelse af kode

En hacker har kompromitteret dit website og indsætter skadelig kode på dine sider. Eksempler omfatter omdirigeringer til et skadeligt website eller kørsel af software til udvinding af kryptovaluta i din browser, mens siden er åben.

1. Vurder, om du selv kan løse problemet

Se Build a support team (Sammensæt et supportteam) for at få en idé om, hvad der skal til for selv at løse problemet, eller hvordan du får hjælp, hvis du mener, at du ikke selv kan løse det.

2. Bekræft problemet

Bekræft, at der er et problem på en af de eksempelwebadresser, der er angivet i denne advarsel.

Undgå at bruge en browser til at se inficerede sider på dit website direkte.

Malware spredes nemlig ofte ved at udnytte sårbarheder i browsere, så det kan skade din computer, hvis du åbner en malwareinficeret side i en browser. Hackere kan desuden skjule spamindholdet ved hjælp af tilsløringsteknikker for ikke at blive opdaget af websiteejere.

Her er to andre metoder til at se indholdet på din computer, som er mere sikre:

• Brug værktøjet til undersøgelse af webadresser for at se, hvordan Google ser din side. Dette er nyttigt, da mange hackere foretager ændringer, der kun er synlige for Googles maskiner. De kan f.eks. føje links fra dit website til deres, som kun gengives, når henvisningsadressen er fra Google.
  • Brug cURL eller Wget til at foretage HTTP-anmodninger (f.eks. hentning af en side) fra kommandolinjen. Disse frit tilgængelige værktøjer kan være nyttige, når du skal diagnosticere omdirigeringer, og kan give oplysninger om henvisningsadresser og brugeragenter. Hackere angriber ofte kun specifikke brugeragenter eller henvisningsadresser for ikke at blive opdaget og for at vælge bedre mål. Disse værktøjer giver dig mulighed for at efterligne et mål. Prøv at bruge forskellige henvisningsadresser (f.eks. links fra store websites eller forskellige søgemaskiner), hvis din anmodning ikke udløser den spammende adfærd. Hvis du f.eks. vil efterligne en bruger, der følger et link fra Googles søgeresultater til www.eksempel.dk/side.html på en Windows-maskine, bruger du cURL sådan her:

$curl -v --referer "https://www.google.com" --user-agent "Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; FSL 7.0.7.01001)" http://www.eksempel.dk/side.html

Hackeren kan have indsat den skadelige kode direkte i HTML-filerne for dit website (f.eks. en JavaScript-omdirigering) eller i de filer, der genererer indholdet på dit website (f.eks. PHP-filer).

Hent en kompromitteret side, der er angivet i rapporten, og undersøg svaret. Hackere kan bruge flere forskellige teknikker til at omdirigere besøgende fra dit website til deres. Her er nogle af dem:

• Omdirigering:​
    • Headeromdirigeringer: Hackere kan omdirigere besøgende ved at ændre din servers konfigurationsfiler. Serverkonfigurationsfiler giver normalt websitets administrator mulighed for at angive omdirigeringer af webadresser for specifikke sider eller mapper på et website. På Apache-servere drejer det sig f.eks. om filen .htaccess samt httpd.conf.
      ...
      < HTTP/1.1 301 Moved Permanently
      < Date: Sun, 24 Feb 2013 21:06:45 GMT
      < Server: Apache
      < Location: http://<malware-site>/index.html
      < Content-Length: 253
    • JavaScript-omdirigeringer:
      <script>
        if (document.referrer.match(/google\.com/)) {
          window.location("http://<malware-site>/");}
      <script>
  • Skadelig JavaScript, der indlæses fra et andet website:
    <script type='text/javascript' src='http://<malware-site>/js/x55.js'></script>
  • Skadelig kode, der er tilsløret for at undgå at blive opdaget:
    eval(base64_decode("d2luZG93LmxvY2F0aW9uPScvL2dvb2dsZS5jb20nOw=="));

Søg efter mistænkelig kode i dine svar og på dit website. Nyttige søgeord omfatter "search", "eval", "base64_decode" og "unescape".

3. Rens dit website

Når du er klar til at rense dit website, kan du enten erstatte berørte filer med den seneste, rene backup, eller også kan du selv fjerne spamindholdet.

Derudover skal du:

• Læse vejledningen Hacked (Hacket) for at finde ud af, hvordan du løser problemer på dit website. Den indeholder bl.a. trin til oprydning og tips til, hvordan du forhindrer dit website i at blive hacket igen.

4. Anmod om gennemgang

Når du har bekræftet, at problemet er løst på dit website, kan du anmode om en sikkerhedsgennemgang i rapporten Sikkerhedsproblemer. En gennemgang kan tage fra fem dage til et par uger.

Hacket: Indsættelse af indhold

En hacker har føjet spamlinks eller -tekst til siderne på dit website. Det indsatte indhold kan indeholde medicinske termer eller andet spam, der ikke er relateret til websitets indhold.

Hackere vil typisk ændre dit website på en af disse måder:

• Ved at få adgang til en usikker mappe på din server. Du kan for eksempel uforvarende have efterladt en mappe med åbne tilladelser.
  • Ved at udnytte en sårbarhed i software som f.eks. et indholdsstyringssystem på dit website. Det kan f.eks. ske, hvis du kører en ældre, usikker version af Drupal, Joomla! eller WordPress.
  • Ved at hacke tredjepartsplugins, som du bruger på dit website. Det kan f.eks. være et plugin, der tæller antallet af besøgende.

1. Vurder, om du selv kan løse problemet

Se Build a support team (Sammensæt et supportteam) for at få en idé om, hvad der skal til for selv at løse problemet, eller hvordan du får hjælp, hvis du mener, at du ikke selv kan løse det.

2. Bekræft problemet

Bekræft, at der er et problem på en af de eksempelwebadresser, der er angivet i denne advarsel.

Undgå at bruge en browser til at se inficerede sider på dit website direkte.

Malware spredes nemlig ofte ved at udnytte sårbarheder i browsere, så det kan skade din computer, hvis du åbner en malwareinficeret side i en browser. Hackere kan desuden skjule spamindholdet ved hjælp af tilsløringsteknikker for ikke at blive opdaget af websiteejere.

Her er to andre metoder til at se indholdet på din computer, som er mere sikre:

• Brug værktøjet til undersøgelse af webadresser for at se, hvordan Google ser din side. Dette er nyttigt, da mange hackere foretager ændringer, der kun er synlige for Googles maskiner. De kan f.eks. føje links fra dit website til deres, som kun gengives, når henvisningsadressen er fra Google.
  • Brug cURL eller Wget til at foretage HTTP-anmodninger (f.eks. hentning af en side) fra kommandolinjen. Disse frit tilgængelige værktøjer kan være nyttige, når du skal diagnosticere omdirigeringer, og kan give oplysninger om henvisningsadresser og brugeragenter. Hackere angriber ofte kun specifikke brugeragenter eller henvisningsadresser for ikke at blive opdaget og for at vælge bedre mål. Disse værktøjer giver dig mulighed for at efterligne et mål. Prøv at bruge forskellige henvisningsadresser (f.eks. links fra store websites eller forskellige søgemaskiner), hvis din anmodning ikke udløser den spammende adfærd. Hvis du f.eks. vil efterligne en bruger, der følger et link fra Googles søgeresultater til www.eksempel.dk/side.html på en Windows-maskine, bruger du cURL sådan her:

$curl -v --referer "https://www.google.com" --user-agent "Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; FSL 7.0.7.01001)" http://www.eksempel.dk/side.html

Hent nogle sider på dit website, og søg efter mistænkeligt indhold eller mistænkelige links, som du ikke selv har tilføjet, i svarene. Du kan f.eks. søge efter lægemidler eller spamudtryk som f.eks. "viagra" eller "tjen penge".

3. Rens dit website

Når du er klar til at rense dit website, kan du enten erstatte berørte filer med den seneste, rene backup, eller du kan fjerne spamindholdet og linkene fra alle sider. Sørg for at rette alle eksemplerne på hacking, der er angivet i rapporten Sikkerhedsproblemer. Søg derudover efter andre sider på dit website, der kan være blevet hacket via søgningen "site:" på Google og ved at søge i kildefilerne på dit website.

Derudover skal du:

• Læse vejledningen Hacked (Hacket) for at finde ud af, hvordan du løser problemer på dit website. Den indeholder bl.a. trin til oprydning og tips til, hvordan du forhindrer dit website i at blive hacket igen.

4. Anmod om gennemgang

Når du har bekræftet, at problemet er løst på dit website, kan du anmode om en sikkerhedsgennemgang i rapporten Sikkerhedsproblemer. En gennemgang kan tage fra fem dage til et par uger.

Hacket: Indsættelse af indhold

En hacker har oprettet nye sider på dit website, som ofte indeholder spamord eller -links. Disse nye sider vil af og til indeholde kode, der gør ting, du ikke ønsker. De kan f.eks. omdirigere dine brugere til andre websites eller få din webserver til at deltage i DDoS-angreb (Distrubuted Denial of Service) mod andre websites.

1. Vurder, om du selv kan løse problemet

Se Build a support team (Sammensæt et supportteam) for at få en idé om, hvad der skal til for selv at løse problemet, eller hvordan du får hjælp, hvis du mener, at du ikke selv kan løse det.

2. Bekræft problemet

Bekræft, at der er et problem på en af de eksempelwebadresser, der er angivet i denne advarsel.

Undgå at bruge en browser til at se inficerede sider på dit website direkte.

Malware spredes nemlig ofte ved at udnytte sårbarheder i browsere, så det kan skade din computer, hvis du åbner en malwareinficeret side i en browser. Hackere kan desuden skjule spamindholdet ved hjælp af tilsløringsteknikker for ikke at blive opdaget af websiteejere.

Her er to andre metoder til at se indholdet på din computer, som er mere sikre:

• Brug værktøjet til undersøgelse af webadresser for at se, hvordan Google ser din side. Dette er nyttigt, da mange hackere foretager ændringer, der kun er synlige for Googles maskiner. De kan f.eks. føje links fra dit website til deres, som kun gengives, når henvisningsadressen er fra Google.
  • Brug cURL eller Wget til at foretage HTTP-anmodninger (f.eks. hentning af en side) fra kommandolinjen. Disse frit tilgængelige værktøjer kan være nyttige, når du skal diagnosticere omdirigeringer, og kan give oplysninger om henvisningsadresser og brugeragenter. Hackere angriber ofte kun specifikke brugeragenter eller henvisningsadresser for ikke at blive opdaget og for at vælge bedre mål. Disse værktøjer giver dig mulighed for at efterligne et mål. Prøv at bruge forskellige henvisningsadresser (f.eks. links fra store websites eller forskellige søgemaskiner), hvis din anmodning ikke udløser den spammende adfærd. Hvis du f.eks. vil efterligne en bruger, der følger et link fra Googles søgeresultater til www.eksempel.dk/side.html på en Windows-maskine, bruger du cURL sådan her:

$curl -v --referer "https://www.google.com" --user-agent "Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; FSL 7.0.7.01001)" http://www.eksempel.dk/side.html

Udfør forespørgsler på de eksempelwebadresser, der er angivet i rapporten, for at finde ud af, om de er aktive. Du har sandsynligvis ikke selv oprettet disse sider, og du skal derfor fjerne siderne på dit website eller eliminere koden, der genererer siderne automatisk. Læs, hvordan du finder og renser disse sider på dit website.

Du kan også foretage en søgning af typen "site:" for at finde sider, som du ikke selv har oprettet.

• Hvis du har et lille website, kan du foretage en søgning med [site:eksempel.dk] i Google Søgning for at se en liste over sider, som vi har indekseret, og finde ud af, om der findes nogen sider, som du ikke selv har oprettet.
  • Hvis du har et større website, kan du bruge en mere specifik forespørgsel, f.eks.:
    • [site:eksempel.dk viagra] – angiver alle sider med ordet "viagra" på eksempel.dk. Udskift med andre almindelige spamtermer.
    • [site:eksempel.dk/wp-admin/] – angiver alle sider i afsnittet for websiteadministratoren på dit WordPress-website.

3. Rens dit website

Når du er klar til at rense dit website, kan du enten erstatte berørte mapper med den seneste, rene backup, eller du kan fjerne de uønskede sider og eventuelle filer eller funktioner, som hackeren har brugt til at oprette dem med.

Derudover skal du:

• Læse vejledningen Hacked (Hacket) for at finde ud af, hvordan du løser problemer på dit website. Den indeholder bl.a. trin til oprydning og tips til, hvordan du forhindrer dit website i at blive hacket igen.

4. Anmod om gennemgang

Når du har bekræftet, at problemet er løst på dit website, kan du anmode om en sikkerhedsgennemgang i rapporten Sikkerhedsproblemer. En gennemgang kan tage fra fem dage til et par uger.

Vildledende sider

Dit website har indhold, som narrer besøgende til at gøre noget farligt, f.eks. afsløre fortrolige oplysninger eller downloade software. Google Beskyttet browsing beskytter webbrugere ved at advare dem, før de besøger sider, der konsekvent viser vildledende indhold.

Websider anses som vildledende i følgende tilfælde:

• Websiden opfører sig som eller ligner noget sikkert, f.eks. din egen enhed eller browser eller selve websitet.
  • Websiden forsøger at narre dig til at gøre noget, du kun ville gøre, hvis du havde tillid til afsenderen – f.eks. at dele en adgangskode, ringe til teknisk support eller downloade software.

Denne type vildledende indhold kaldes social manipulationFå flere oplysninger om social manipulation, og se eksempler på vildledende sider.

Løs problemet

1. Bekræft problemet

Gå til eksempelsiderne, og find det vildledende indhold. Du kan bruge værktøjet til undersøgelse af webadresser til at se dit website både i mobil- og computervisning.

2. Løs problemerne på dine sider

Løs problemerne på alle de sider, der anvender social manipulation. Hvis du mener, at Beskyttet browsing har klassificeret en webside forkert, kan du rapportere det her.

3. Anmod om gennemgang

Når du har bekræftet, at problemet er løst på dit website, kan du anmode om en sikkerhedsgennemgang i rapporten Sikkerhedsproblemer. En gennemgang kan tage fra fem dage til et par uger.

Vildledende indlejrede ressourcer

Dit website har vildledende annoncer eller indlejrede ressourcer, som narrer besøgende til at gøre noget farligt, f.eks. afsløre fortrolige oplysninger eller downloade uønsket software. Vildledende indhold kan indgå på siden via indlejrede ressourcer, f.eks. billeder, andre tredjepartskomponenter eller annoncer. Google Beskyttet browsing beskytter webbrugere ved at advare dem, før de besøger sider, der konsekvent viser vildledende indhold.

Dette indhold kan nogle gange ses af brugere på hostsiden. I andre tilfælde indeholder hostwebsitet ikke synlige annoncer, men fører brugerne til skadelige sider via pop op-/pop under-vinduer eller andre former for omdirigering. Begge disse typer indlejret indhold medfører, at hostsiden rapporteres som overtræder af politikkerne.

Denne type vildledende indhold kaldes social manipulationFå flere oplysninger om social manipulation, og se eksempler på vildledende indlejrede ressourcer.

Løs problemet

1. Bekræft problemet

Gå til eksempelsiderne, og find det vildledende indhold. Tjek, at eventuelle annoncer, billeder eller andre indlejrede tredjepartsressourcer på dit websites sider ikke er vildledende. Bemærk, at annoncenetværk kan rotere de annoncer, der vises på dine websider. Derfor skal du muligvis opdatere en side et par gange, før du kan se annoncer med social manipulation. Nogle annoncer vises muligvis forskelligt på mobilenheder og stationære computere. Du kan bruge værktøjet til undersøgelse af webadresser til at se dit website både i mobil- og computervisning.

2. Fjern de vildledende annoncer eller ressourcer

Tjek tredjepartsressourcer, der indgår på dit website. Sørg for, at eventuelle annoncer, billeder eller andre indlejrede tredjepartsressourcer på dit websites sider ikke er vildledende. Løs problemerne på alle de sider, der anvender social manipulation

3. Anmod om gennemgang

Når du har bekræftet, at problemet er løst på dit website, kan du anmode om en sikkerhedsgennemgang i rapporten Sikkerhedsproblemer. En gennemgang kan tage fra fem dage til et par uger.

Skadelige downloads

Dit website tilbyder brugere downloads, som Google Beskyttet browsing betragter som enten malware eller uønsket software. Chrome-browseren kan vise en advarsel, når en bruger besøger dit website. Du skal fjerne disse downloads fra dit website for at fjerne advarslen.

1. Bekræft problemet

Se nogle af eksempelsiderne på dit website for at bekræfte tilstedeværelsen af disse downloads.

2. Vurder problemet

• Hvis disse downloads er tilsigtede, skal du fjerne dem fra dit website og gå til Anmod om gennemgang.
  • Hvis du ikke kender til nogen downloads på dit website, er du muligvis blevet hacket. Løs problemerne med dit hackede website, og fjern downloadene.

3. Rens dit website

Læs vejledningen Hacked (Hacket) for at finde ud af, hvordan du løser problemer på dit website. Den indeholder bl.a. trin til oprydning og tips til, hvordan du forhindrer dit website i at blive hacket igen. Når du er klar til at rense dit website, kan du enten erstatte berørte filer med den sidste, rene backup, eller også kan du selv fjerne spamindholdet. Brug antivirussoftware til at scanne de binære programmer og andet indhold, der hostes på dit website. Antivirussoftware kan finde mange typer af malware og uønsket software, men desværre ikke alle typer. Hvis du sender din software til et antivirusprogram (eller en sammenlagt antivirusservice såsom VirusTotal), får du en indikation af potentielle problemer med din software. Google Beskyttet browsing anvender sine egne kriterier for at afgøre, om et program eller binært program er uønsket software eller malware.

4. Bekræft dine rettelser

Sørg for, at dit website overholder politikken for uønsket software.

5. Anmod om gennemgang

Når du har bekræftet, at problemet er løst på dit website, kan du anmode om en sikkerhedsgennemgang i rapporten Sikkerhedsproblemer. En gennemgang kan tage fra fem dage til et par uger.

Links til skadelige downloads

Dit website linker til websites, der tilbyder downloads, som ifølge Google Beskyttet browsing enten er malware eller uønsket software. Chrome-browseren kan vise en advarsel, når en bruger besøger dit website. Fjern links til de skadelige websites for at fjerne advarslen.

1. Bekræft problemet

Se nogle af eksempelsiderne på dit website for at bekræfte tilstedeværelsen af disse downloads. I nogle tilfælde kan hackere skjule disse links, hvis de mener, at du er ejeren af websitet. Prøv derfor at gå til eksempelwebadresserne med værktøjet til undersøgelse af webadresser eller via login på en anden konto eller en anden computer.

2. Vurder problemet

Hvis disse links er tilsigtede, skal du fjerne dem fra dit website og gå til Anmod om gennemgang.

Hvis du ikke kender til nogen links, er du muligvis blevet hacket.

3. Vurder, om du selv kan løse problemet

Hvis du er blevet hacket, kan du se Build a support team (Sammensæt et supportteam) for at få en idé om, hvad der skal til for selv at løse problemet, eller hvordan du får hjælp, hvis du mener, at du ikke selv kan løse det.

4. Rens dit website

Læs vejledningen Hacked (Hacket) for at finde ud af, hvordan du løser problemer på dit website. Den indeholder bl.a. trin til oprydning og tips til, hvordan du forhindrer dit website i at blive hacket igen. Når du er klar til at rense dit website, kan du enten erstatte berørte filer med den sidste, rene backup, eller også kan du selv fjerne spamindholdet.

5. Bekræft dine rettelser

Sørg for, at dit website overholder politikken for uønsket software.

6. Anmod om gennemgang

Når du har bekræftet, at problemet er løst på dit website, kan du anmode om en sikkerhedsgennemgang i rapporten Sikkerhedsproblemer. En gennemgang kan tage fra fem dage til et par uger.

Tvetydig mobilfakturering

Hvis Google registrerer, at dit website ikke giver brugerne tilstrækkeligt besked om opkrævning for mobilbrug, viser Chrome muligvis en advarsel, inden brugerne indlæser en side, de skal betale for.

1. Bekræft problemet

Gå til de eksempelwebadresser, der er angivet i rapporten, for at finde ud af, hvilke sider der udviser tvetydig adfærd i forhold til mobilfakturering. Gennemgå retningslinjerne for mobilfakturering her.

2. Løs problemet

Løs problemet på dine sider, så de er i overensstemmelse med de optimale løsninger for mobilfakturering.

3. Anmod om gennemgang

Når du har bekræftet, at problemet er løst på dit website, kan du anmode om en sikkerhedsgennemgang i rapporten Sikkerhedsproblemer. En gennemgang kan tage fra fem dage til et par uger.

Der er registreret mulig phishing ved brugerlogin

Nogle af siderne på dit website mistænkes for at indeholde phishing, og der blev vist en pop op-advarsel om genbrug af adgangskode, da en bruger forsøgte at logge ind. Google Beskyttet browsing beskytter webbrugere ved at advare dem, når de genbruger deres gemte adgangskode i sådanne tilfælde

Hackere kan nogle gange narre brugere til at genbruge deres adgangskoder på sider, der ligner dem til login på officielle websites, for at stjæle brugernes oplysninger. Denne type vildledende indhold kaldes social manipulation. Få flere oplysninger om social manipulation, og se eksempler på vildledende sider.

1. Bekræft problemet

Gå til eksempelsiderne, og find phishingindholdet. Du kan bruge værktøjet til undersøgelse af webadresser til at se dit website både i mobil- og computervisning.

2. Løs problemet

Løs problemerne på alle de sider, der anvender social manipulation. Hvis du mener, at dit website er blevet hacket, kan du se vores hjælpevejledning i forbindelse med hackede websites. Hvis du mener, at Beskyttet browsing har klassificeret en webside forkert, kan du rapportere det her.

3. Anmod om gennemgang

Når du har bekræftet, at problemet er løst på dit website, kan du anmode om en sikkerhedsgennemgang i rapporten Sikkerhedsproblemer. En gennemgang kan tage fra nogle få dage til et par uger.

Sjældne downloads

Dit website tilbyder downloads, som Google Beskyttet browsing ikke har set før. Chrome-browseren kan vise en advarsel om, at filen sjældent downloades og kan være skadelig. Advarslen fjernes automatisk, hvis Google Beskyttet browsing bekræfter, at filerne er sikre. Bemærk, at der ikke altid gives eksempelwebadresser for dette problem.

Dette problem forhindrer ikke din side eller dit website i at blive vist i Googles søgeresultater, men det viser en advarsel i Chrome-browseren, når en bruger anmoder om at downloade ukendte filer for første gang.

1. Løs problemet

Find dine downloads, og tjek, at de overholder retningslinjerne for download.

• Hvis nogen af downloadene på dit website overtræder disse retningslinjer, skal du fjerne dem.
  • Hvis en download ikke overtræder disse retningslinjer, behøver du ikke at fjerne den.

2. Anmod om gennemgang

Når du er færdig med at fjerne filer (eller bekræfte, at dine downloads overholder retningslinjerne for download), kan du anmode om en sikkerhedsgennemgang i rapporten Sikkerhedsproblemer. En gennemgang kan tage fra fem dage til et par uger. Selvom du ikke har anmodet om gennemgang, vil Google i sidste ende evaluere de fleste downloads og klassificere dem som enten godkendte eller skadelige. Du kan dog fremskynde evalueringsprocessen ved at indsende en anmodning om gennemgang.

Hvad er forskellen på rapporten Manuelle handlinger og rapporten Sikkerhedsproblemer?

Rapporten Manuelle handlinger angiver problemer med en side eller et website, som for det meste er forsøg på at manipulere med vores søgeindeks, men det er ikke nødvendigvis farligt for brugerne. De fleste problemer, som er rapporteret her, resulterer i, at sider eller websites rangeres lavere eller helt udelades fra søgeresultater, uden at brugeren kan se det.

Rapporten Sikkerhedsproblemer angiver tegn på, at dit website er blevet hacket, eller viser adfærd på dit website, der potentielt kan skade en besøgende eller dennes computer, f.eks. phishingangreb eller installering af malware eller uønsket software på brugerens computer. Disse sider kan vises med en advarsel i søgeresultaterne, eller en browser kan vise en mellemliggende side med en advarsel, når en bruger forsøger at få adgang til dem.