Ik herken deze nieuwe eigenaar niet

Als een nieuwe eigenaar wordt toegevoegd aan je property, stelt Search Console alle bestaande geverifieerde eigenaren op de hoogte van de wijziging. Als je de nieuwe eigenaar niet herkent, kun je die persoon een e-mail sturen. Mogelijk is het een alternatief e-mailadres van iemand die je kent.

Als de persoon niet reageert of als je de enige property-eigenaar bent en niemand anders hebt toegevoegd, is het mogelijk dat je site is gehackt en dat iemand het eigendom van je Search Console-property verifieert om daar voordeel uit te halen.

Als je denkt dat deze gebruiker niet geautoriseerd is:

1. Verwijder de gebruiker in Search Console.
  2. Als de ongewenste gebruiker op een of andere manier het eigendom heeft geverifieerd met een token (en dus een geverifieerde eigenaar is), moet je alle eigendomstokens van die gebruiker verwijderen voor je site:
    1. Open Webmaster Central.
    2. Klik op de naam van de Search Console-property.
    3. Als de persoon onder Geverifieerde eigenaren wordt vermeld, klik je op Verificatiedetails naast de gebruikersnaam om te zien welke verificatietokens deze persoon heeft gebruikt.
    4. Verwijder alle verificatietokens voor de ongewenste gebruiker (bijvoorbeeld een HTML-bestand op je site). Hier vind je meer informatie over de verschillende methoden.
  3. Als je site is gehackt, is dit alleen een tijdelijke oplossing. Zelfs als je de token verwijdert, kan een hacker deze waarschijnlijk weer toevoegen. Je moet dus de volgende stap nemen om je site te beveiligen en te herstellen. Ga naar de site Hulp bij gehackte websites en probeer het probleem zelf te verhelpen. Je kunt ook contact opnemen met een professional op het gebied van websitebeveiliging om je site te herstellen.