Aan de slag met Search Console

Hoe je Search Console wilt gebruiken, hangt af van je functie, je site en je persoonlijke behoeften. Lees het betreffende gedeelte om aan de slag te gaan.

Wat is je rol?

Just a little time Weinig tijd voor sitebeheer
Als je een website hebt op een geautomatiseerd platform voor webhosting, zoals Blogger, Wix of Squarespace, of als je een klein bedrijf hebt en weinig tijd voor je website hebt, hoef je Search Console mogelijk helemaal niet te gebruiken.
Het is nog steeds de moeite waard om de volgende gidsen te lezen voor meer informatie over het beheer van je aanwezigheid in zoekmachines. Een beetje kennis kan een grote bijdrage leveren om mensen te helpen je site te vinden. Het duurt minder dan een half uur om dit materiaal door te nemen.
 Beginnende gebruiker (bereid om te leren)
Als je geïnteresseerd bent in het verbeteren van de weergave van je site op Google Zoeken en je bereid bent wat tijd te besteden aan het lezen van meer informatie over zoekmachineoptimalisatie (SEO) en Search Console, dan is dit de gids waarmee je aan de slag kunt gaan.
Je hoeft HTML of codering niet te begrijpen, maar je moet wat tijd uittrekken om na te denken over hoe je site is georganiseerd en geschreven. Daarnaast moet je bereid zijn bepaalde wijzigingen aan te brengen op je site. Het goede nieuws is dat je met een kleine inspanning je zoekresultaten aanzienlijk kunt verbeteren.

Aan de slag

SEO (gevorderde gebruiker)
Als je meer tijd wilt besteden aan rapporten van Search Console doorspitten, ontdekken hoe Google Zoeken werkt en het ontwerp van je site vernieuwen, kun je de prestaties van je site op Google Zoeken analyseren en aanpassen. In deze stappen wordt ervan uitgegaan dat je bekend bent met de basisprincipes en -termen van SEO.
  1. Begrijp hoe Google werkt met je site. Je moet veel weten over hoe Google de content van je site crawlt en presenteert. Begin met deze gids en ontdek wat je moet weten voor jouw specifieke site.
  2. Bekijk de lijst met belangrijke tools en rapporten in Search Console. In deze lijst vind je de belangrijkste tools en rapporten in Search Console. Neem de volledige documentatie voor een tool minstens één keer door voordat je de tool gebruikt. Doe je dat niet, dan begrijp je bepaalde subtiele concepten in de tool misschien niet, wat je uiteindelijk meer tijd en inspanning kost. Hier vind je de hele lijst met rapporten.
  3. Bekijk meer informatie over hoe vertoningen, klikken en positie worden berekend in Search Console.
  4. Maak gebruik van de online Help-community, SEO-kantooruren, Twitter-feed en blog.

Webontwikkelaar
Als je de website ontwikkelt of beheert, gestructureerde gegevens implementeert of het meeste werk normaal gesproken in een code-editor doet, gebruik je Search Console voor het bijhouden, testen en opsporen van fouten in de sitecode. Dan zijn dit onze tips: