Een property verwijderen

Eigenaren kunnen een property verwijderen uit hun eigen lijst of uit de lijst van niet-eigenaren.

Gebruikers kunnen een property verwijderen uit hun eigen lijst.

Het verwijderen van een property heeft deze gevolgen:

• Je ontvangt geen meldingen meer voor de verwijderde property.
  • Als er nog andere geverifieerde eigenaren van de property zijn, wordt de property alleen uit je eigen lijst verwijderd. Dit is niet van invloed op andere gebruikers.
  • Je kunt geen informatie meer bekijken over de property en hebt geen toegang meer tot de property-instellingen.
  • Je berichtengeschiedenis voor de property blijft behouden.
  • Als je de laatste geverifieerde eigenaar van een property bent, verliezen alle gebruikers van de property toegang tot de property in Search Console.

Een property verwijderen uit je eigen lijst

Zo verwijder je een property uit je lijst met property's:

1. Open de pagina Property-instellingen voor die property en klik op Property verwijderen.
  2. Als je een geverifieerde eigenaar bent, kun je ook de toegangstoken verwijderen die je hebt gebruikt om het eigendom te verifiëren. Als je dit niet doet, kun je weer toegang tot de property krijgen door dezelfde property toe te voegen in Search Console en op Verifiëren te klikken. Als je bijvoorbeeld HTML-tagverificatie hebt gebruikt, moet je de tag van de homepage van de site verwijderen. Als je domeinverificatie hebt gebruikt, moet je het txt-verificatie-item verwijderen van de domeinhost. Zorg dat je alleen je eigen token verwijdert. Als je de token van iemand anders verwijdert, wordt de toegang van die persoon ingetrokken. Als je de laatste geverifieerde eigenaar van een property bent, verliezen alle gebruikers van de property toegang tot de property in Search Console.

Een property verwijderen uit het account van iemand anders

Voor het verwijderen van een property uit het account van iemand anders gelden de onderstaande regels met deze gevolgen:

• Een eigenaar kan de toegang voor elke gebruiker verwijderen. De toegang van een andere eigenaar verwijderen werkt alleen als de toegangstoken van die eigenaar (HTML-bestand, metatag of iets dat is gebruikt om het eigendom te bewijzen) wordt verwijderd. Als de toegangstoken nog bestaat en geldig is, wordt de eigendomsstatus opnieuw toegekend aan de verwijderde eigenaar wanneer Google de toegangstoken weer ziet.
  • Als je een property uit het account van iemand anders verwijdert, heeft diegene geen toegang meer tot de property.
  • Als een verwijderde gebruiker opnieuw toegang wil krijgen, moet een eigenaar de verwijderde gebruiker opnieuw toegang geven of moet de gebruiker zichzelf verifiëren zoals beschreven in Verificatie.
  • De verificatiegeschiedenis van de verwijderde gebruiker voor de property wordt na 18 maanden verwijderd.

Een property verwijderen uit het account van iemand anders: