Tilknytning

Knyt din Search Console-ejendom til en anden Google-tjeneste

Se eller administrer tilknytninger for alle dine ejendomme på siden med indstillinger for tilknytninger.

Åbn siden med indstillinger for tilknytninger

Om tilknytning

En tilknytning er en forbindelse mellem en Search Console-ejendom og en enhed eller ejendom i en anden Google-tjeneste. Din Search Console-ejendom kan f.eks. knyttes til din Google Analytics-ejendom, så dataene fra begge produkter kan kombineres og vises i Search Console Insights.

Effekten af en tilknytning afhænger af, hvad du knytter til din Search Console-ejendom. En Google Analytics-tilknytning deler f.eks. dine Search Console-effektivitetsdata med den tilknyttede Google Analytics-ejendom, mens en tilknytning til Android-appen Play Butik giver mulighed for indeksering af apps (hvor Google Søgning viser dybe links til den tilknyttede app).

En bruger anmoder om en tilknytning i en anden Google-tjeneste, f.eks. Google Analytics eller Chrome Webshop. Denne anmodning sendes til ejerne af Search Console-ejendommen, som kan godkende eller afvise anmodningen. Brug Search Console til at acceptere eller afvise anmodninger om tilknytning, se dine nuværende tilknytninger og slette en eksisterende tilknytning. Den eneste undtagelse er Google Analytics, hvor der både kan anmodes om en tilknytning i Google Analytics og i Search Console.

Eksempel: Her kan du se, hvordan du anmoder om tilknytning mellem en Google Ads-konto og en Search Console-ejendom. (Tilknytning kaldes "linkning" i Google Ads-dokumentationen).

En enkelt Search Console-ejendom kan knyttes til flere andre enheder (f.eks. kan eksempel.dk knyttes til både en Google Analytics-ejendom og en Android-app).

Du kan læse om tilknytning i din produktdokumentation for at få indblik i alle fordelene ved tilknytning og om, hvordan du anmoder om tilknytning til en Search Console-ejendom.

Elementer, der kan knyttes til en Search Console-ejendom

Følgende elementer kan knyttes til en Search Console-ejendom:

• Google Analytics-ejendom
  • Chrome Webshop-konto
  • Android-appen Play Butik
  • Play Console-udviklerkonto
  • Google Ads-konto
  • Projekt i Actions-konsol for Google Assistent
  • Google Merchant Center-konto

Gå til hjælpesiden om tilknytning for den anden tjeneste for at se, hvad der sker, hvis der oprettes en tilknytning.

Administration af tilknytninger

Se dine tilknytninger

Du kan se dine eksisterende tilknytninger og de tilknytninger, der er anmodet om, ved at åbne siden med indstillinger for tilknytninger (IndstillingerIndstillinger > Tilknytninger).

Search Console viser ikke en historik over afviste eller fjernede tilknytninger.

Anmod om en tilknytning

Du kan anmode om tilknytning til en Google Analytics-ejendom eller en anden tjeneste.

En Google Analytics-ejendom kan kun være tilknyttet én Search Console-ejendom ad gangen og omvendt. Hvis du ikke længere kan se en tidligere oprettet Analytics-tilknytning, betyder det, at du eller en anden websiteejer enten har fjernet tilknytningen eller overskrevet den med en anden.

Anmod om en Google Analytics-tilknytning

Du kan knytte din Google Analytics-ejendom til din Search Console-ejendom, så du kan se Google Analytics-data i Search Console Insights og Search Console-data i Google Analytics. Fra og med den 1. juli 2023 understøttes Google Analytics UA-data ikke længere i Search Console Insights. Hvis en Search Console-ejendom er knyttet til både en Google Analytics UA- og en Google Analytics 4-ejendom, viser Search Console Insights kun data fra Google Analytics 4-ejendommen.

Hvis du vil tilknytte din ejendom, skal du åbne siden med tilknytninger for din Search Console-ejendom, klikke på Tilknyt og derefter følge vejledningen i dialogboksen. Hvis du vil se dine Google Analytics-data i Search Console Insights, skal du vælge den strøm, der passer bedst til din Search Console-ejendom, og som dækker de sider på dit website, du gerne vil spore.

Hvis du vil oprette en tilknytning mellem Search Console og Google Analytics, kræver det, at du er ejer af Search Console-ejendommen, og at du har redigeringstilladelse til Google Analytics-ejendommen.

Data fra Search Console, der eksporteres fra Search Console til din tilknyttede Google Analytics-ejendom, er underlagt servicevilkårene for Google Analytics. Samtidig er alle data, der eksporteres fra din Google Analytics-ejendom til din tilknyttede Search Console-ejendom, underlagt servicevilkårene for Search Console.

Når du knytter en Search Console-ejendom til en Google Analytics-ejendom, kan alle med adgang til Google Analytics-ejendommen se Search Console-data for det pågældende website. Hvis en Google Analytics-administrator f.eks. føjer en bruger til en ejendom, kan denne bruger muligvis se Search Console-data i søgeoptimeringsrapporter.

Google Analytics-kontoadministratorer kan flytte deres Analytics-ejendom fra én Analytics-konto til en anden. Tilknyttede Search Console-ejendomme beholder deres tilknytning i forbindelse med flytningen. Efter flytningen kan brugere af den nye Analytics-konto se data fra den tilknyttede Search Console-ejendom uden en notifikation i Search Console. Få flere oplysninger

Anmod om tilknytning af en Merchant Center-konto

Du kan knytte din Merchant Center-konto til din Search Console-ejendom for at se Merchant Center-data i Search Console.
Hvis du vil tilknytte din ejendom, skal du åbne siden med fortegnelser på fanen Shopping for din Search Console-ejendom, klikke på Tilknyt og derefter følge vejledningen i dialogboksen.
Hvis du vil oprette en tilknytning mellem Search Console og Merchant Center, skal du være ejer af Search Console-ejendommen og administrator af Merchant Center-kontoen.
Din Search Console-ejendom skal være en ejendom på domæneniveau (understier understøttes ikke). Merchant Center-konti med en understi kan dog knyttes til Search Console-ejendommen, hvis de begge har det samme domæne.
Én Search Console-ejendom kan kun knyttes til én Merchant Center-konto. Du kan dog knytte flere Search Console-ejendomme til den samme Merchant Center-konto.

Anmod om tilknytning til en anden tjeneste

Anmodninger om tilknytning af alle andre produkter end Google Analytics skal foretages i det andet produkt. Læs vejledningen i, hvordan du anmoder om tilknytning, i dokumentationen til det andet produkt (søg efter termen "Search Console").

Godkend eller afvis en anmodning om tilknytning

Hvis du har modtaget en anmodning om tilknytning, skal du beslutte, om du vil knytte den pågældende konto til dit website. Gennemgå de tilladelser, som en tilknytning giver den anden tjeneste. Hvis du vil have tilknytningen, skal du gå til tabellen Ventende anmodninger og klikke på Godkend ud for anmodningen. Hvis du ikke vil have tilknytningen, skal du klikke på Afvis. Anmodninger om godkendelse, der endnu ikke er blevet godkendt eller afvist, forbliver aktive på ubestemt tid i tabellen Ventende anmodninger.
Fjern en tilknytning
Du kan til enhver tid slette en tilknytning til din ejendom.
Sådan sletter du en tilknytning i Search Console:
  1. Du skal være ejer af Search Console-ejendommen.
  2. Åbn siden med indstillinger for tilknytninger i Search Console.
  3. Find den tilknytning, du vil slette, i tabellen.
  4. Vælg ikonet for flere indstillinger Ikon for Flere indstillinger, og klik på Fjern tilknytning.

Hvis du vil slette en Search Console-tilknytning i den anden tjeneste, skal du bruge det andet produkts administrationskonsol, ligesom når du anmoder om en tilknytning.

Om siden med indstillinger for tilknytninger

Siden med indstillinger for tilknytninger viser aktive og ventende tilknytninger for alle dine websites. Aktive tilknytninger er blevet godkendt af dig eller en anden ejer af Search Console-ejendommen. Ventende anmodninger er anmodninger om tilknytning, som endnu ikke er blevet godkendt eller afvist af en ejer af Search Console-ejendommen. Når en tilknytning fjernes, mister du dens historik.