Værktøj til fjernelser og rapporter om Beskyttet søgning

Bloker midlertidigt søgeresultater fra dit website, eller administrer filtrering med Beskyttet søgning

Fjernelsesværktøjet giver dig mulighed for midlertidigt at blokere sider fra Googles søgeresultater på websites, du ejer, se en historik over anmodninger om fjernelse fra både ejendomsejere og ikke-ejere samt for at se alle webadresser på dit website, der er blevet rapporteret for at indeholde voksenindhold.

Hvis du vil fjerne indhold på websites, du ikke ejer, kan du se flere oplysninger på denne side.

Fjernelser i Search Console – Google Search Console-kurser

Forudsætninger

Følg denne fremgangsmåde for midlertidigt at blokere en webadresse, så den ikke vises i Googles søgeresultater.

Hvornår du bør bruge dette værktøj

• Du har en webadresse på en Search Console-ejendom, som du ejer, og du skal fjerne den fra Google Søgning hurtigt. Træf yderligere foranstaltninger for at fjerne webadressen permanent. Webadressen, der skal fjernes, kan være for en webside eller et billede.
  • Du har opdateret siden for at fjerne følsomt indhold og vil have Google til at afspejle ændringen i søgeresultaterne.

Situationer, hvor du ikke skal bruge værktøjet

• Du vil gerne blokere en side på et website, du ikke administrerer. Hvis du ikke administrerer siden:
  • Du vil gerne fjerne en webadresse permanent fra Søgning. Fjernelsesværktøjet er kun ét trin i denne proces til at fjerne en webadresse permanent. Brug af værktøjet alene vil ikke fungere.
  • Du vil gerne fjerne indhold fra internettet. Dette værktøj fjerner kun indhold fra Google Søgning.
  • Du vil gerne fjerne resultater fra andre søgemaskiner. Dette værktøj fjerner kun indhold fra Google Søgning.
  • Du vil gerne rydde op i overflødigt indhold som f.eks. gamle sider med 404-fejl. Hvis du for nylig har foretaget ændringer på dit website og derfor har forældede webadresser i indekset, registrerer Googles webcrawlere dette, når dine webadresser crawles igen. Disse sider vil så med tiden blive fjernet fra vores søgeresultater. Der er ingen grund til at anmode om en hurtig opdatering.
  • Du vil gerne rette crawlfejl fra din Search Console-konto. Værktøjet til blokering fjerner webadresser fra Googles søgeresultater, men ikke fra din konto i Search Console. Du behøver ikke at fjerne webadresser manuelt fra denne rapport. De udelukkes automatisk med tiden.
  • Du vil gerne starte helt fra bunden med dit website. Hvis du er bange for, at der er udført en manuel handling for dit website, eller hvis du vil viske tavlen ren efter at have købt et domæne af en anden, anbefaler vi, at du indsender en anmodning om en ny vurdering og fortæller os, hvad du er bekymret for, og hvad der har ændret sig.
  • Du vil gerne gøre dit website "offline", når det er blevet hacket. Hvis dit website er blevet hacket, og du vil af med skadelige webadresser, der blev indekseret, skal du bruge værktøjet til blokering af webadresser til at blokere eventuelle nye webadresser, som hackeren har oprettet, f.eks. http://www.eksempel.dk/koeb-billige-potenspiller-skq3w598.html. Men vi anbefaler ikke at blokere hele dit website eller webadresser, som du vil have indekseret senere hen. I stedet bør du fjerne de ting, som hackeren har oprettet, og lade os gennemgå websitet igen. Få flere oplysninger om, hvordan du håndterer et hacket website.
  • Du vil gerne have den rigtige "version" af dit website indekseret. Mange websites gør det samme HTML-indhold eller de samme HTML-filer tilgængelige via forskellige webadresser. Hvis du gør dette, og du ikke vil have, at der vises dubletter i søgeresultaterne, kan du gennemse vores anbefalede metoder til kanonisering. Undlad at bruge værktøjet til blokering af webadresser til at blokere de webadresser, som ikke skal vises i søgeresultaterne. Det bevarer ikke din foretrukne version af en side. Du kan i stedet risikere, at alle versioner (http/https og www/ikke-www) af en webadresse fjernes.

Bloker en webadresse midlertidigt

Meget vigtige bemærkninger!

• En godkendt anmodning varer kun ca. seks måneder. Herefter kan dine oplysninger dukke op i Googles søgeresultater (se afsnittet om at gøre fjernelsen permanent).
  • Selvom du blokerer en webadresse, forhindrer det ikke Google i at crawle din side. Det forhindrer kun Google i at vise den i søgeresultaterne. Hvis du anmoder om en midlertidig blokering af en webadresse, kan Google fortsætte med at crawle webadressen, såfremt den findes og ikke er blokeret af en anden metode (f.eks. et noindex-tag). Det betyder, at din side kan crawles og cachelagres igen, inden du når at fjerne siden eller beskytte den med en adgangskode. Den kan derfor dukke op i søgeresultaterne, når den midlertidige blackoutperiode er udløbet.
  • Hvis Google ikke kan få adgang til din webadresse (404, 502/3), når du bruger dette værktøj, antager Google, at siden er forsvundet, og din anmodning om blokering udløber. Enhver side, der senere hen findes på denne webadresse, betragtes som en ny side, som kan vises i Googles søgeresultater.

Følg vejledningen nedenfor, hvis du vil blokere en webadresse midlertidigt fra Google Søgning eller opdatere Googles visning, hvis en side er blevet ændret:

1. Webadressen skal være i en Search Console-ejendom, som du ejer. Hvis dette ikke er tilfældet, skal du se det første punkt under Situationer, hvor du ikke skal bruge værktøjet.
  2. Åbn fjernelsesværktøjet.
  3. Vælg fanen Midlertidige fjernelser.
  4. Klik på Ny anmodning.
  5. Vælg enten Fjern webadresse midlertidigt eller Ryd cachelagret webadresse:
    1. Fjern webadressen midlertidigt

Hvordan fungerer det?

Webadressen blokeres, så den ikke vises i Googles søgeresultater i ca. seks måneder. Siden kan dukke op i søgeresultaterne igen efter blackoutperioden. Siden skal crawles igen, før den vises i søgeresultaterne igen.

Disse trin rydder også den cachelagrede kopi af siden og sidens uddrag fra Googles indeks.

Brug denne funktion som første skridt på vejen til permanent at blokere en side fra Googles søgeresultater.

Du kan blokere enten en bestemt webadresse eller alle webadresser, der starter med et bestemt præfiks:

Bloker en bestemt webadresse

1. Angiv den fulde webadresse, der skal blokeres. Brug den korrekte webadresse som beskrevet nedenfor.
      2. Vælg Fjern kun denne webadresse.

Vigtige bemærkninger:

• Denne valgmulighed blokerer kun den webadresse, der matcher nøjagtigt, fra søgeresultaterne, inkl. sidens udvidelse (f.eks. .html) og parametre.
      • Ankre matches aldrig og bør udelades fra din webadresse (minside #anker).
      • Se Yderligere bemærkninger nedenfor.

Bloker webadresser, der starter med et præfiks

1. Vælg Fjern alle webadresser med dette præfiks
      2. Angiv et præfiks, som matcher de webadresser, der skal blokeres. Dette blokerer alle webadresser, der starter med det angivne præfiks – både med og uden www. Eksempel:
        • Ejendom: eksempel.dk,
        • Blokeret sti: https://eksempel.dk/mad/
        • Matchede webadresser:
          • http://eksempel.dk/mad/pizza
          • https://www.eksempel.dk/mad/flute?type=fuldkorn
          • https://www.eksempel.dk/mad/pasta/spaghetti/bologonese.html
        • Hvis du vil blokere et helt website, skal du bruge en webadresse som denne: https://eksempel.dk/

Se Yderligere bemærkninger nedenfor.

Yderligere bemærkninger:

• Google kan crawle siden igen under blackoutperioden og opdatere sidens cache og uddrag, men de vises ikke, før blackoutperioden er udløbet, medmindre du gør fjernelsen permanent.
      • Alle varianter af http og https, www og ikke-www matcher. Hvis du angiver eksempel.dk/minside, vil den derfor
        • matche https://eksempel.dk/minside
        • matche http://eksempel.dk/minside
        • matche https://www.eksempel.dk/minside
        • matche http://www.eksempel.dk/minside
        • ikke matche andre underdomæner (f.eks. m. eller amp.). Den vil derfor ikke matche http://m.eksempel.dk/minside.
    2. Ryd cachelageret webadresse

Hvordan fungerer det?

Værktøjet rydder uddraget af sidebeskrivelsen i søgeresultaterne, indtil siden crawles igen, når uddraget bliver genereret fra det nye indhold. Indtil næste crawl viser beskrivelsen noget i stil med "Der er ingen sidebeskrivelse".

Brug denne funktion, når du fjerner følsomme oplysninger fra en side og vil opdatere uddraget i dit resultat i Google Søgning. Bemærk, at siden med de fjernede oplysninger stadig kan blive vist i søgeresultaterne, der matcher med de fjernede oplysninger, indtil siden crawles igen. De fjernede oplysninger vises dog ikke i uddraget eller i den cachelagrede version.

Bemærkninger:

• Brug den korrekte webadresse som beskrevet nedenfor. Webadressen skal matche nøjagtigt. Det gælder også sidens udvidelse (f.eks. .html). Hvis du angiver sti/minside, matches følgende webadresser derfor IKKE:
        • sti/MinSide, sti/minside?1234
        • sti/minside.html
      • Ankre matches aldrig og bør udelades fra din webadresse (minside #anker).
  6. Vælg Næste for at afslutte processen. Der går normalt op til ét døgn, før anmodningen er færdigbehandlet, og det er ikke sikkert, at den bliver accepteret. Vend tilbage for at se status for din anmodning. Hvis anmodningen er blevet afvist, kan du klikke på Få flere oplysninger for at se forklaringen.
  7. Indsend yderligere anmodninger om fjernelse af webadresser, der henviser til den samme side, samt alle variationer af webadressen med forskellig brug af store og små bogstaver, som din server håndterer. Alle følgende webadresser kan f.eks. føre til den samme side:
    • eksempel.dk/minside
    • eksempel.dk/MinSide
    • eksempel.dk/side?1234
  8. Se, hvordan du gør din fjernelse permanent, i de næste afsnit.

Find den korrekte webadresse, der skal blokeres

Sådan finder du den korrekte webadresse, du vil indsende til værktøjet, så det blokeres i søgeresultaterne.

Sidens webadresse

Hvis det drejer sig om en side, skal du angive webadressen, nøjagtig som den vises i Googles søgeresultater. Små variationer i webadresser, f.eks. www.eksempel.dk/dragon over for www.eksempel.dk/Dragon, er to forskellige webadresser. Du skal angive den nøjagtige webadresse, som du har fundet i Googles søgeresultater, for at Google kan fjerne det ønskede indhold.

Sådan finder du den korrekte webadresse:

1. Gå til siden, og kopiér webadressen fra adresselinjen i din browser.
  2. Medtag ikke ankre (alt efter tegnet #). De ignoreres i din anmodning.
  3. Medtag nødvendige parametre, men undlad valgfrie parametre. Eksempel: https://eksempel.dk?element=1234 men ikke https://eksempel.dk/mad?sortering=stigende.
  4. Find eventuelle yderligere webadresser for den samme side. Det samme indhold vises ofte på flere webadresser. Webadresserne til blogindlæg nedenfor henviser f.eks. alle til den samme side:
    http://www.eksempel.dk/forum/tråd/123
    http://www.eksempel.dk/forum/indlæg/456
    http://www.eksempel.dk/forum/tråd/123?indlæg=456
    http://www.eksempel.dk/forum//tråd/123?indlæg=456&sessionid=12837460

Selv hvis det lykkes dig at få fjernet én webadresse, vises indholdet stadig, hvis det, du forsøger at fjerne, vises i vores søgeresultater på andre webadresser. Hvis dette er tilfældet, skal du indsende yderligere anmodninger om fjernelse – én for hver webadresse, der viser det pågældende indhold.

Billedwebadresse

Sådan finder du webadressen til et billede, så du midlertidigt kan blokere det pågældende billede:

1. Find billedet i Google Billeder ved hjælp af Google Chrome-browseren.
  2. Højreklik på billedet, og vælg Kopiér linkadresse. Undlad at venstreklikke på billedet først. (Webadressen bør se nogenlunde sådan ud: https://www.google.com/imgres?imgurl=https....)
  3. Indsæt webadressen i en fil eller et dokument, så den er klar, når du bruger værktøjet til fjernelse af webadresser.
  4. Find eventuelle yderligere webadresser for det samme billede, da et billede kan hostes på forskellige webadresser på det samme website. Sådan finder du yderligere kopier af et billede:
    1. Højreklik på et billede i søgeresultaterne, og vælg Søg efter billedet på Google
    2. Klik på Find dette billede i andre størrelser: Alle størrelser for at se en side med alle størrelser
    3. Gennemse også "Sider, der indeholder matchende billeder" nederst på søgeresultatsiden.

Gør din fjernelse permanent

Fjernelsesværktøjet giver kun en midlertidig fjernelse på ca. seks måneder. Sådan fjerner du indhold eller en webadresse permanent fra Google Søgning:

1. Udfør en af følgende handlinger for at fjerne siden permanent:
    • Fjern eller opdater indholdet på dit website (billeder, sider, indekser), og tjek, at din webserver henter enten HTTP-statuskoden 404 (Ikke fundet) eller 410 (Forsvundet). Ikke-HTML-filer (f.eks. PDF-filer) bør fjernes helt fra din server. Få flere oplysninger om HTTP-statuskoder.
    • Bloker adgangen til indholdet, f.eks. ved at kræve en adgangskode.
    • Angiv, at siden ikke skal indekseres, ved hjælp af metatagget noindex. Denne metode er ikke lige så sikker som de andre.
    • Undgå at bruge robots.txt som blokeringsmekanisme.
  2. Hvis du blokerede siden, før du fjernede dit indhold permanent (trin 1), skal du fjerne blokeringen og derefter blokere den igen. Denne handling rydder permanent siden fra indekset, hvis den blev crawlet igen efter blokering.

Annuller en anmodning

Sådan annullerer du din midlertidige blokering fra søgeresultaterne:

1. Åbn fjernelsesværktøjet.
  2. Find din anmodning i oversigtstabellen.
  3. Klik på menuknappen Ikon for Flere indstillinger ud for anmodningen, og vælg Annuller anmodning.

Se historik over anmodninger om fjernelse

Du kan se en historik over alle aktuelle og udløbne anmodninger om fjernelse for dit website, der er foretaget inden for de seneste 6 måneder.

Se anmodninger om fjernelse fra ikke-ejere

Dette er anmodninger om fjernelse, der indsendes ved hjælp af værktøjet til fjernelse af forældet indhold. Værktøjet til fjernelse af forældet indhold anvendes af ikke-websiteejere til at opdatere søgeresultater, når Google Søgning viser oplysninger, der ikke længere findes på websitet. De anmodninger, der gennemføres, opdaterer søgeresultatet på Google: Hvis siden ikke længere vises, fjernes resultatet fra indekset og vil ikke længere blive vist. Hvis indholdet på siden fjernes, aktiveres Google Søgning ikke længere for det fjernede indhold, der heller ikke vises.

Du kan se en liste over dine egne anmodninger om fjernelse, både aktuelle og udløbne, for de seneste 6 måneder på fanen Forældet indhold.

Sådan ser du anmodninger om fjernelse fra ikke-ejere:

1. Åbn fanen Forældet indhold i fjernelsesværktøjet. Historiktabellen omfatter følgende oplysninger:
Webadresse
Den webadresse, der er anmodet om. Alle www-/ikke-www-/http-/https-varianter af den viste webadresse er også omfattet af anmodningen.
Type
Anmodningstypen kan være en af følgende:
  • Forældet cachefjernelse: Siden findes stadig, men noget indhold er blevet fjernet. Sidens uddrag i søgeresultaterne ryddes indtil den næste crawl. Google-søgninger for det fjernede indhold vises ikke længere på denne side.
  • Forældet sidefjernelse: Siden findes ikke længere og er blevet ryddet fra Google-indekset og -søgeresultaterne.
Anmodet om
Den dato, hvor anmodningen blev indsendt, i Pacific Time.
Status
Status for anmodningen om fjernelse af forældet indhold. Kan være en af følgende:
  • Godkendt: Anmodningen blev godkendt og bør træde i kraft om et øjeblik.
  • Afvist: Indholdet er stadig på siden – Det indhold, der blev angivet som fjernet af anmoderen, findes stadig på siden. Indholdet skal fjernes fra siden, før Google-indekset kan opdateres.
  • Afvist: Det forældede indhold findes ikke i indekset – Det indhold, der blev angivet som forældet af anmoderen, findes ikke i Googles indekserede version af siden. Enten blev indholdet fjernet, og Google besøgte siden igen, før denne anmodning blev modtaget, eller også angav brugeren forkert indhold, der aldrig har været på siden.
  • Afvist: Siden er ikke indekseret – Den indsendte webadresse findes ikke i vores indeks.
  • Afvist: Der er allerede indsendt en anmodning – En lignende anmodning venter stadig.
  • Afvist: Siden blev ikke fjernet – En side, der blev angivet som fjernet af anmoderen, findes stadig.
  • Afvist: Ikke angivet – Anmodningen kunne ikke gennemføres af en anden årsag, som vi ikke har flere oplysninger om.
Se anmodninger om fjernelse fra ejendomsejere

Du kan se en liste over dine egne anmodninger om fjernelse, både aktuelle og udløbne, for de seneste 6 måneder.

Sådan ser du en oversigt over dine anmodninger om fjernelse:

1. Åbn fanen Midlertidige fjernelser i fjernelsesværktøjet. Historiktabellen omfatter følgende oplysninger:
Webadresse
Den webadresse, der er anmodet om. Alle www-/ikke-www-/http-/https-varianter af den viste webadresse er også omfattet af anmodningen.
Type
Anmodningstype:
Status
Status for anmodningen:
  • Anmodningen behandles: Anmodningen er ved at blive gennemgået.
  • Anmodningen blev afvist: Anmodningen blev afvist. Det skyldes normalt, at der allerede findes en anden identisk aktiv anmodning. Se flere mulige årsager til, at en anmodning kan afvises.
  • Anmodningen blev annulleret: Du annullerede anmodningen.
  • Midlertidigt fjernet: Webadressen er midlertidigt fjernet fra Googles søgeresultater. Du bør gøre fjernelsen permanent, hvis du vil undgå, at siden vises igen efter ca. seks måneder.
  • Fjernelse udløbet: En anmodning om fjernelse af webadresse er udløbet, og siden er kvalificeret til at blive vist i søgeresultaterne igen, medmindre du indsender en ny anmodning om fjernelse.
  • Ryddet: Anmodningen om rydning af cachen er gennemført.

Se webadresser på dit website, der er rapporteret som voksenindhold

Google-brugere kan rapportere bestemte webadresser som voksenindhold til Google ved hjælp af værktøjet til forslag til Beskyttet søgning. Webadresser, der er indsendt ved hjælp af dette værktøj, gennemgås, og hvis Google mener, at dette indhold skal filtreres fra resultaterne fra Beskyttet søgning, tagges disse webadresser som voksenindhold.

Sådan ser du en liste over webadresser på dit website, som er blevet rapporteret som voksenindhold:

1. Åbn fjernelsesværktøjet.
  2. Vælg fanen Filtrering med Beskyttet søgning.
  3. Historiktabellen viser listen over anmodninger om at føje etiketter for voksenindhold til dit indhold.

Anmodninger om filtrering med Beskyttet søgning kan have følgende statusværdier:

• Behandler anmodning: Når anmodningen er blevet modtaget, kan der gå et par dage eller længere, før anmodningen behandles.
  • Anmodningen blev annulleret: Den bruger, der oprettede anmodningen, har annulleret den.
  • Anmodning afvist: Anmodningen blev afvist af en af disse årsager.
  • Filtreret:: Anmodningen blev godkendt, og webadressen vises ikke i Googles søgeresultater til brugere, som har aktiveret Beskyttet søgning.

Hvis du mener, at dit website er blevet kategoriseret forkert af Beskyttet søgning, og der er gået mindst 2-3 måneder, siden du har fulgt vejledningen til optimering af dit website, kan du anmode om en gennemgang.

Forskellen mellem fjernelsesværktøjet og værktøjet til opdatering af forældet indhold

Search Console viser to værktøjer til fjernelse eller opdatering af indhold i søgeresultaterne:

• Fjernelsesværktøjet (dette værktøj): Siden eller billedet findes stadig, og du vil fjerne det fra Googles søgeresultater i en begrænset periode (180 dage), eller siden eller billedet er allerede fjernet, men vises stadig i Googles søgeresultater. Du skal være ejer af ejendommen i Search Console for at bruge dette værktøj.
  • Værktøj til opdatering af forældet indhold: Siden eller billedet findes ikke længere på nettet, eller det er blevet opdateret, men det gamle resultat vises stadig i Googles søgeresultater. Hvis anmodningen godkendes, vil billedet eller siden enten blive fjernet fra søgeresultaterne (hvis indholdet ikke længere er tilgængeligt) eller opdateret i søgeresultaterne (hvis indholdet er blevet ændret). Du behøver ikke at eje websitet for at bruge dette værktøj.